Eieren

We hebben een hart voor kippen en houden van diversiteit. Sinds februari 2023 startte Katja daarom met kippenbedrijf Boerdewei. De kippen blijven echter rondlopen op het domein van de zorgboerderij. Dat resulteert in 14 rassen met kuikens die uit eigen kruisingen worden geboren. Er lopen momenteel Brahma’s, Maransen, Araucana’s, Poules de Bresse, zwarte en witte Sussexen, Barnevelders in allerlei kleurslagen, een cream Legbar, een Cochin, Olive Eggers of Groenleggers die effectief olijfgroene eitjes leggen, een witte Leghorn, zeven zijdehoendertjes, enkele Bleu de Landes en een Harco’tje rond. Onze kippen zijn vaak dubbeldoelrassen met een rustig en zacht karakter. We geven hun naast biologisch voer ook ontzettend veel loopruimte, een veilig hok met respect voor rusttijden, volgens het ritme van de natuur en laten onze kippen langer leven dan gemiddeld. Oudere kippen worden broedmoeders en leggen minder, maar wel dikkere eieren.

Door de verscheidenheid aan kippenrassen krijgen klanten een regenboogdoosje met eieren in verschillende (pastel)tinten.

Eieren-formules

1. Adoptieplan voor een biologische kip

Thuis een kip houden kost gemiddeld €200 per kip per jaar. Aangezien je minstens 2 kippen moet houden, komt de prijs dus gauw op €400. Bij Rimpeling adopteer jij je eigen kip voor €210 en eet je gedurende een jaar alle eieren van jouw kip op. Je krijgt gemiddeld 6 eieren per week; iets minder in de ruiperiode van oktober tot november. Je kip heeft een prinsessenleven met veel vrije uitloop, biologisch en lokaal voer, een natuurlijk rustpatroon, hanen die zorgen voor harmonie in de toom en een broedperiode in de lente. Jouw kip krijgt een genummerde ring, je kiest zelf haar naam en als leuke extra mag jij zelf eitjes komen rapen. Na een jaar kan je je adoptie hernieuwen.

Met het geld van de kippenadopties betalen we niet alleen de goede zorg voor de kippen, maar ook de zorg voor kwetsbare doelgroepen. Je adopteert dus niet enkel een kip, maar sponsort ook zorg voor iemand die het zelf niet kan betalen.

2. Eierenabonnement

We kiezen voor abonnementen om bewuster om te gaan met voedselproductie. Onze kippen stoppen immers niet met leggen omdat klanten plots andere plannen hebben of met vakantie gaan. Te gek toch om die lekkere eitjes weg te gooien?

Je krijgt een trimester (minimum)of jaar lang wekelijks of tweewekelijks een doosje van 4 of meer eieren. Jij kiest je aantal en betaalt € 0,5/ei. Leggen onze kippen plots wat minder door rui of hitte dan laten we jou dat weten en passen we in overleg de levertermijn aan. Tijdens je vakantie mag jouw buurvrouw/zus/collega je doosje komen halen. Onze kippen leggen even enthousiast verder.

Momenteel zijn er 7 geadopteerde kippen en worden bijna alle eieren in de vorm van abonnementen verkocht op volgende afhaalpunten: Nieuwrode pluktuin, Zorgboerderij Rimpeling Baal, Desembakkerij Het Avonduur Wijgmaal, De Plek Werchter en Leuven. Info via katja.vangoethem@outlook.be

Het aantal kippen blijft groeien. Wanneer er overschotten zijn, kunnen ook eieren gekocht worden tijdens de openingsuren van ons afhaalpunt in Baal, iedere vrijdag.

Ondernemingsnummer Boerdewei 0897.368.873

Contact: 0492 31 45 45

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x