Zorg

Vanuit de jarenlange expertise in zorg voor en omgaan met mensen met (jong)dementie besloot Katja in 2019 om zorg helemaal anders aan te pakken en dit te combineren met biologische landbouw. Het mocht ruimer in alle betekenissen. Greet liet al snel horen dat ze mee wilde stappen in het verhaal. We kozen ervoor om samen te werken en wonen, om een warme plek te bouwen waar alleenstaande mensen op termijn ook kunnen samenwonen en mekaar ondersteunen.

Zorgboerderij Rimpeling biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een kwetsbaarheid (mensen met autisme, burn-out, herstel na een ziekte of operatie, eenzaamheid, in rouw, zoekend naar de zinvolheid van het leven, psychische of fysieke kwetsbaarheid).

Tijdens het plukseizoen bieden we in Nieuwrode op woensdag- en zaterdagnamiddag (van 14u tot 17u) zinvolle dagbesteding en ontmoeting aan mensen zonder zorgbudget. Wie er deugd aan heeft, is welkom om samen te werken of gezellig een kop thee te drinken. Andere dagen bieden we zorg op maat aan mensen met een zorgbudget of mits betaling. Dit kan zowel in de pluktuin in Nieuwrode als in de zorgboerderij in Baal.

We vertrekken steeds vanuit de talenten en krachten van mensen en zoeken naar zinvolle activiteiten: wieden, zaaien, planten, oogsten, mensen ontvangen en begeleiden, dieren verzorgen of voeren, eieren inpakken, zaden kuisen en verpakken, de oogst verwerken tot lekkers dat kan verkocht worden… Er zijn altijd taken en het doel is de zorgvrager het gevoel te geven dat zij of hij een echte meerwaarde is op de boerderij.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x