Wie zijn we?

Wij zijn Greet Herkes en Katja Van Goethem en startten in mei 2021 Zorgboerderij Rimpeling vzw, een pluk- en beleeftuin voor en met mensen met een kwetsbaarheid. Enthousiasme, hartelijkheid en positief denken zijn onze troeven en tijdens de jarenlange zorg voor mensen met (jong)dementie en mensen met een beperking mochten we ervaren dat buiten bezig zijn helend werkt. We kozen ervoor om “zorg” anders te gaan organiseren en open te trekken naar meer doelgroepen. We geloven dat jong en oud, mét of zonder kwetsbaarheid mekaar kan versterken in een rustgevend kader. De kennis over zorg werd aangevuld met een opleiding “Biologische en biodynamische landbouw” bij Landwijzer. Landbouw is ons verdienmodel en vormt een gezond en mooi kader om zorg te organiseren. Dat het biologische (pluk)bloemen en legkippen werden, stond als een paal boven water: daar wordt toch iedereen gelukkig van.

Met vele helpende handen toverden we in de zomer van 2021 in Nieuwrode een weide van 8 are om tot een kleurrijke plek waar op woensdag- en zaterdagnamiddag mensen met een kwetsbaarheid mekaar kunnen ontmoeten of samen werken. Op andere dagen van de week wordt zorg en begeleiding op maat gegeven aan jongeren en ouderen die extra ondersteuning nodig hebben. Een heerlijke manier van ont-haasten, ont-moeten, mekaar steunen en talenten ontdekken.

De pluktuin werd geopend en er kwamen ook Indische loopeenden, Kunekunebiggen en kippen van 14 verschillende rassen bij. In 2022 groeiden onze pluktuin, ons netwerk en de activiteiten verder uit.

We durfden groots dromen: echt samenwonen en samen werken, op termijn ook met mensen met een kwetsbaarheid. Daar hoort een warme plek bij voor dagbeleving, een bloemenwinkel/bistrootjes waar je in alle rust kan genieten van wat er geteeld wordt op de zorgboerderij.

Die warme plek vonden we in Baal waar vanaf voorjaar 2023 hard gewerkt wordt aan de echte zorgboerderij.

Zorg en ontmoeting worden aangeboden in Nieuwrode en in Baal vanaf eind april tot eind oktober 2023. We bieden ook zorg en ontmoeting aan voor de meest kwetsbare doelgroepen zonder zorgbudget. Door het opbouwen van een solidariteitsfonds kunnen ook groepen (bewoners van woonzorgcentra) aan een laag tarief de pluk- en beleeftuin bezoeken als ontspannende en zintuigprikkelende activiteit. Schuif gerust aan 'onder de perenboom' voor een kop thee of koffie en een deugddoend gesprek.

Wil je meer weten over dit fijn initiatief? Breng een bezoek aan de pluk- en beleeftuin in Nieuwrode via de veldweg aan het kapelletje vanaf eind april 2023. In Baal werken we hard aan een mooi bloemenassortiment vanaf juni 2023.

De openingsuren van beide pluktuinen kondigen we aan via Instagram, Facebook, de openingspagina van deze website en onze nieuwsbrief. Wil je die laatste krijgen, schrijf je dan nu in.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x