Onze droom?

Na 2,5 jaar zoeken naar een geschikt pand en voldoende grond om onze droom te realiseren, kochten we onze droomboerderij in Baal, Tremelo. In december 2022 verhuisden we naar de nieuwe locatie en startten we daar met een echte zorgboerderij. De pluk- en beleeftuin in Nieuwrode blijft. We ontmoetten er ondertussen zoveel fijne plukkers en de bloemen groeien er zo weelderig dat we daar niet weg willen.

Maar we zijn nog niet uitgedroomd. In Baal dromen we van een echte dagbeleving waar mensen terecht kunnen voor zinvolle activiteiten op de boerderij. Daar hoort een klein winkeltje of bistrootje bij, met een verwerkingskeuken om de eigen oogst tot mooie eindproducten te verwerken, een vergaderzaal om met mantelzorgers en families samen te zitten en vormingen te geven en als kers op de slagroomtaart: een co-housingproject waar kwetsbare alleenstaanden samen kunnen wonen en mekaar kunnen ondersteunen. Gaat onze droom volledig uitkomen? Dat zal de toekomst uitmaken. Ondertussen worden plannen gesmeed, worden de juiste partners en financiële ondersteuning gezocht.

Volop werk aan de winkel. Een grote uitdaging.

Via een solidariteitsfonds willen we euro’s inzamelen om groepen de kans te bieden een zintuigprikkelende namiddag in de pluktuin te ervaren, zelfs als hun werkingsmiddelen dit niet toelaten. Ook hier voelen we een noodzaak en bieden we graag dat extraatje dat zo broodnodig is in onze maatschappij.

We voelen ons enorm gedragen en gesteund door families, verenigingen, organisaties, particulieren… die mee in onze droom geloven en investeren. Luc Classic 2022 nam ons op als goede doel, Bibi Louïs liep De Dodentocht en verzamelde hier meer dan €500 sponsoring, stichting Stabilitas gaf ons een flinke duw in de rug voor de inrichting van onze onthaalruimte. We zijn zo blij en dankbaar met elke hulp of steun.

Wil jij ons ook een duw in de rug geven dan kan dat door vrijwilligerswerk of een gift op rekeningnummer BE57 9734 1016 4635 van Zorgboerderij Rimpeling vzw.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x